Home   Mildenhall   Article

Subscribe Now

New £100,00 skatepark open for action in Mildenhall





Work on a new £100,000 skatepark in a Suffolk town is complete.

The free-flowing concrete structure at St John’s Recreation Ground, Mildenhall, replaces outdated ramps on the opposite side of the path, which were retained for use during construction, but will soon be removed.

Local young people collaborated in the design process, which was led by skatepark specialist Canvas.

Students from Mildenhall Academy are joined by Cllr Jo Rayner centre, Cllr Andy Neal, second from left and Cllr Richard Alecock, second from right. Picture: West Suffolk Council
Students from Mildenhall Academy are joined by Cllr Jo Rayner centre, Cllr Andy Neal, second from left and Cllr Richard Alecock, second from right. Picture: West Suffolk Council

The project has been funded by West Suffolk Council’s Community Asset Renewal Fund.

Cllr Jo Rayner, deputy leader and cabinet member for leisure, culture and community hubs said: “It is wonderful seeing young people using the new facility. Pupils from Mildenhall Academy have been central to shaping the upgrade of facilities here at the recreation ground, which includes the separate play area, MUGA, skatepark and the area used as a pitch.

"The new skatepark is low level with an open layout and mix of ramps to gain speed and momentum. It blends into the open, grassed landscape and we have been at pains to preserve its character.

The project has been funded by West Suffolk Council’s Community Asset Renewal Fund. Picture: West Suffolk Council
The project has been funded by West Suffolk Council’s Community Asset Renewal Fund. Picture: West Suffolk Council

’We’ll be returning the former skatepark site, now at the end of its life, to grass too."

Cllr Robert Everitt, cabinet member for communities, said: "This area has a high proportion of young people and we know how important being active and being able to get outside is for their wellbeing.

"They have been central to the design as a shared space suitable for all levels of skill. I ‘m delighted to seeing the project completed and being enjoyed by all."